Koudwatermachine in combinatie met fancoilunits

Koudwatermachine
Een koudwatermachine heeft een watersysteem, waarin het water nu als koudemedium gebruikt wordt i.p.v. het koudemiddel. In de koelmachine wordt het water terug gekoeld naar een vooraf ingestelde temperatuur, de toepassingen zijn zeer uitgebreid, het water kan worden gebruikt voor het koelen van elektronenmicroscopen, draaibanken, lasmachines, slijpbanken, matrijskoeling etc. Ook kan het water worden gebruikt om diverse ruimten te koelen waaronder; winkelcentra’s, ziekenhuizen, kantoorgebouwen, hotels, etc.  doormiddel van fancoilunits.

Door de lucht in deze ruimten over deze  fancoilunits te ventileren geeft deze zijn koude af en gaat het water weer retour naar de koelmachine, waarna deze cyclus zich zal herhalen.
Deze koelmachines zijn zowel leverbaar met een luchtgekoelde condensor als water gekoelde condensor en zijn leverbaar in de uitvoering binnenopstelling.

De koudwatermachines zijn met diverse fancoilunits te combineren. Onderhoud technisch is deze zeer vriendelijk in gebruik door zijn compacte vormgeving. Door de koudwatermachine te combineren met de fancoilunits is op betrekkelijk eenvoudige wijze een centraal airconditioning systeem te maken, voor het aansluiten van dit systeem zijn géén STEK-papieren vereist.

Fancoil
Een fancoilunit genereerd zijn koude door middel van lucht circulatie over een koudwaterblok, deze units worden geïnstalleerd in combinatie met een koudwatermachine die voor de aanvoer van het koude water zorgt. De fancoilunits zijn leverbaar in diverse modellen, zoals het wandmodel, cassette model, satellietmodel, vloerconsole model etc. etc .

Close controle
Een closecontrole unit wordt gebruikt in server en computerruimten, het is een all in one unit die zowel voor de koeling zorgt, maar ook verwarmd, bevochtigd en ontvochtigd.